joi, 17 septembrie 2009



Astazi mi-am prospus sa tratez un subiect foarte drag mie. In decursul celor multi ani de “educatie intensa” am intalnit o specie care se diferentiaza fundamental, de orice alt tip de student. In ignoranta noastra ingrata am numit componentii acestei specii “TOCILARI”. La o investigatie amanuntita am observat ca tocilarii se impart in mai multe subspecii si ca problema nu este atat de usoara pe cat pare initial. In aceasta serie vom trata cele 3 specii de tocilari identificate de mine (fiecare in cate un articol special). Vom incerca sa studiem cum putem sa-i identificam, cum evolueaza, ce comportament au, unde ii vom gasi si nu in ultimul rand vom studia cateva exemplare identificate.






Acest tip de tocilar este intalnit in mediul universitar de toate nivelurile, el este tocilarul (dupa observatiile noastre) cel mai iubit de profesori si cel mai agresiv fata de colegi. Are o inteligenta medie, dar note mari. Acest tip de tocilar isi imagineaza ca nimic nu este mai important decat NOTA. Nota este singurul scop pentru care acesta exista.
Evolutie: Tocilarul competitv este, in general, un narcisist reprimat. El, datorita inteligentei sale modeste, nu realizeaza ca nota este un concept abstract, ea nu este decat un numar care este scris de un professor. El crede ca nota poate sa demonstreze tuturor ca este superior si ca are o valoare inestimabil mai mare decat ceilalti studenti. Majoritatea tocilarilor competitvi termina facultatea cu medii mari, dar rareori sunt cu adevarat primii (pentru ca uneori ai nevoie si de minte, nu numai de sacrificiu.
Comportament: Tocilarii competitivi sunt profund frustrati pentru ca, desi depun efort sustinut si au note mari, nimeni nu ii respecta si foarte putini ii considera cu adevarat buni la ceva, cu exceptia de a lua notite (in general ilogice) de la cursuri. Sunt singuri, pentru ca este greu sa iti faci prieteni cand singurul tau scop este sa ai note mai mari decat ei.
Habitat: Ii veti intalni in biblioteci si in toate mediile universitare, cu o privire de seriozitate care ar vrea sa emane superioritate, dar la o privire mai atenta veti observa singuratatea si penibilismul. Sunt omniprezenti la cursuri, seminarii si laboratoare, cat mai aproape de catedra, adesea luptandu-se pentru locurile cele mai bune cu inamicii lor de moarte - tocilarus lingatorum hipocritus (Tocilarii Pupincuristi).
AVERTISMENT: Cei care se simt cu musca pe caciula si cred ca s-ar indentifica prea bine cu cele scrise, sunt rugati sa nu puna comentarii ilogice si vindicative, ci sa recunoasca sincer fata de sine ca sunt niste paraziti sociali.

4 comentarii:

  1. :)),bine spus,tocilarii pupincuristi.Imi vine sa imi smulg parul din cap cand vad tocilaru cum spune definitiile la geometrie,fara sa inteleaga nimic din ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,asa este.Tocesc ca niste fraieri,iar daca ii intrebi ceva in alt mod decat au invatat ei,nu stiu sa raspunda,sa gandeasca pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca visez poza de la postul acesta...ma si balai... ma inspaimanta. tocilari au fost si vor exista.

    RăspundețiȘtergere
  4. ai perfecta dreptate tocilarii sun si cred ca vor exista pana nu va mai fi lumea din pacate

    RăspundețiȘtergere