joi, 15 octombrie 2009






Anturajul este reprezentat de mediul social al unei persoane.






De cele mai multe ori oamenii, iau decizii in functie de prietenii pe care ii au: nu ascult muzica "aia" pentru ca prietenii mei nu o asculta, nu-mi iau un anumit gen de haine pentru ca o sa fiu judecat de ei si tot asa. .









Ce poti face atunci cand copilul tau isi alege niste prieteni pe care nu ii placi? Sau daca nici macar nu ii cunosti?












De cele mai multe ori parintii considera ca ei sunt cei care trebuie sa hotarasca totul pentru copiii lor, reusind astfel sa creeze anumite situatii de tensiune si sa genereze un comportament timid si retras al copilului.









Ca parinte, trebuie sa constientizezi faptul ca nu poti tine locul prietenilor copilului tau. Acesta are nevoie de persoane de varsta apropiata, care sa aiba aproimativ aceleasi ocupatii si uneori chiar aceleasi trairi sau sentimente.









Anturajul poate sa influenteze comportamentul copilului in bine sau in rau, ca parinte trebuie sa incerci sa-l asculti si sa-i dai voie sa-si exprime sentimentele incercand sa-i explici si opinia ta.

3 comentarii:

  1. pe mine nu ma influenteaza anturajul [-x ...nu ma imbrac cum se imbraca si prietenii,la fel si cu muzica...si nu m-am apucat de fumat desi am ogramada de prieteni care o fac...simplY

    RăspundețiȘtergere
  2. nu te schimbi dupa anturaj.... Problema e alta... Iti faci prieteni care sa asculte aceeasi muzica, care se imbraca la fel, si asa mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul e ca daca nu ai o personalitate destul de puternica,anturajul chiar te poate influenta.In general,oricum te influenteaza,dar depinde de caz.Daca faci unele lucruri ca sa fi popular sau "jmeker"=)) atunci e cam nasol.Majoritatea copiilor sunt influentati de anturaj,si daca esti o fire mai ciudata ca mine,e foarte greu sa iti gasesti prieteni.Sunt doar 3 persoane pe care chiar ii consider prienteni.Am incercat sa ma integrez in grupuri mai mari,dar este imposibil:)).Daca nu iti place sa te uiti in oglinda toata ziua,sa asculti muzica de cacat,sa fi pupincurist,sa barfesti si asa mai departe,e inutila o incercare:)).

    RăspundețiȘtergere